DA Vinci is een van de bekendste personen uit de geschiedenis hij is een all arounder geweest met andere woorden hij had verschillende petten op scheikundige, anatomist, beeldhouwer, componist, maar de bemest belangrijke pet die hij op had is van een schilder. Hij is bekend geworden door zijn verschillende schilderijen hier onder heb je enkele bekende werkstukken van hem die je zeker moet hebben gezien

• Zelfportret
Leonardo DA Vinci geboren in 1452 en gestorven in 1519 heeft vele zaken ondernomen in zijn leven je kan zeggen dat hij een hele nieuwsgierige man was, nieuwsgierig naar het leven, de werking van het lichaam en diverse zaken die hij heeft ondernomen, zijn schilderijen hebben hem bekend gemaakt een hiervan is zijn zelf portret genaamd Leonaro Da Vinci.

• De Mona Lisa
De Mona Lisa is niet alleen de bekendste werk van Da Vinci het is ook de populairste der schilderijen. Er zijn verschillende documentaire rondom de Mona Lisa gemaakt en er zijn ook verschillende filmen waar de Mona Lisa te zien is. Een andere benaming is ook La Gioconda en is ergens in het jaar 1503- 1506 geschilderd. Het is een bekende techniek van olieverf op hout. Het is zo realistisch geschilderd en pakt de ogen van honderdduizend mensen. Deze schilderij bevindt zich in Parijs en vind ongeveer 20.000 bezoekers dagelijks.

• De dame met de hermelijn.
Dit magnifieke werkstuk van Da Vinci bevindt zich in de Polen. Dit is een portret van een zestienjarige met een dier in haar schoot. Het heeft een verborgen sensualiteit. Deze zestienjarige was een minnares van de hertog Ludovico Sforza. De minnares genaamd Lucrezia Crevelli zij bleef in het kasteel van de hertog en speelde muziek en deed aan poëzie. Da Vinci ontmoette haar in Milaan waar hij ook verbleef in het kasteel in de jaren 1484.

• Doop van Christus
De doop van Christus is geschilderd in de jaren 1450 door een jonge Leonardo Da Vinci. Het is in de renaissance tijd geschilderd in Italië dit werkstuk bevindt zich nu in Florence. Het is een symbolisch schilderij van de Here Jezus tijdens de doping waarbij de hemel op gaaT voor hem en God tot hem spreekt.

• De laatste maaltijd.
Deze schilderij is ook een christelijke werkstuk van Da Vinci hier zie je de laatste maaltijd van Jezus Christus met zijn twaalf discipelen waar hij het brood breekt en de wijd verdeeld en de zegen uitspreekt. Hier vertelt hun zijn discipelen ook over zijn lijden en kruisiging.uit deze christelijke portretten kunnen we weten dat Da Vinci een gelovige was.

Dit zijn enkele belangrijke stukken van de bekende Da Vinci. Er is zelfs een film gemaakt genaamd
de Da Vinci code.

Deze tekst is mede mogelijk gemaakt door verhuis bedrijf Tilburg