Top Websites

Wanneer het erop aankomt om informatie te vinden over Leonardo Da Vinci, dan is er wel genoeg van op het internet te vinden. Het is echter belangrijk om daarbij een onderscheid te kunnen maken en de beste websites uit te kiezen. Er wordt nu eenmaal zoveel geschreven over deze legende binnen de kunstwereld en is het dan wel leuk om achter de juiste informatie te komen. Bij onderstaande websites zit het wel goed met de verstrekte informatie en kom je ook tal van details over het leven van Leonardo Da Vinci te weten:
kunstboekentips.nl: dit is weliswaar geen website waar je gelijk alles over Da Vinci kunt lezen, maar zijn er tal van boeken te koop waarin je dat wel kunt doen. zulke boeken zijn altijd ook een waardevolle aanvulling voor jouw persoonlijke collectie.
www.leonardodavinci.net: dit is een website compleet gewijd aan deze grote kunstenaar en vindt je er een gedetailleerde beschrijving van zijn veelbewogen leven. Het is belangrijk om te zien dat hij veel meer kunstwerken op zijn naam heeft staan dan dat er over het algemeen bekend zijn. Dat maakt ook het lezen over Da Vinci zo interessant.
www.onlinegalerij.nl: ook hier lees je alles over het leven van Leonardo Da Vinci en staan er een groot aantal foto’s afgebeeld van zijn beroemdste kunstwerken. Er staan er echter ook een paar bij die minder bekend zijn, maar waar zijn talenten nog altijd aan te zien zijn.
www.alletop10lijstjes.nl: naast kunst waren het ook de vele gedurfde ontwerpen van Leonardo Da Vinci die hem zo populair hebben gemaakt. als veelzijdig kunstenaar en uitvinder genoot hij altijd een grote bekendheid. Op deze website zijn de belangrijkste van zijn innovatieve ideeën opgenomen en zal je er wel verbaast over staan hoe ver voor hun tijd sommige wel niet zijn geweest.
historiek.net: om het leven van Leonardo Da Vinci te begrijpen is het goed om inzage te hebben in de details over zijn leven en die veel bijgedragen hebben aan zijn kijk op de wereld. Achter hem gaat er namelijk een veelzijdigheid schuilt die nog altijd moeilijk te evenaren is.
wikikids.nl: alle weetjes over deze unieke kunstenaar en uitvinder staat er op deze website overzichtelijk weergegeven en is de tekst zodanig opgesteld dat ook het lezen door kinderen aantrekkelijk is gemaakt. handig is ook de chronologische volgorde en wordt er veel aandacht besteed aan zijn vele uitvindingen.

Met bovenstaande websites kan een ieder al goed op weg om veel meer te weten te komen over niet alleen het leven zelf van Leonardo Da Vinci, maar ook zijn kunstwerken en uitvindingen. Op ander gebied zoals geografie, biologie en scheikunde was hij eveneens actief en is het altijd leuk om ook daarover wat te lezen.