Om een succesvolle beeldende kunstenaar te worden, duurt het jaren van toewijding, passie, energie en tijd. Da Vinci was een uitvinder van dingen die pas 400 en 500 jaar later tot leven kwamen. Iedereen kent zijn succesvolle verhalen, maar hij heeft ook gefaald. Da Vinci heeft altijd geleerd uit zijn fouten en is doorgegaan. Er zijn dus geen korte en probleemloze wegen om een succesvolle kunstenaar te worden, maar hier volgen enkele tips om je in de juiste richting te sturen.
1. Kies een gezin dat je artistieke geest en talent koestert of uitdaagt. Dit is een interessant punt dat jouw spirituele kijk op het leven omvat. Sommige mensen geloven dat wij onze ouders kiezen. Anderen geloven dat onze ouders voor ons kiezen. Anderen, denken nog steeds dat het een volledig willekeurig statistisch gegeven is.
2. Lees elke dag geweldige literatuur. De werken van literaire meesters kunnen het creatieve potentieel in je wezen ontsluiten. Dit is een van de sleutels tot het openen van de poorten van je innerlijke creativiteit, zodat je jou echte authentieke artistieke geest kunt vinden.
3. Luister naar klassieke muziek terwijl je werkt, vooral Mozart. Klassieke muziek helpt je de creatieve centra van je wezen te openen op een manier die andere muziekstijlen niet kunnen.
4. Train je lichaam en breng elke week tijd door in de natuur. Je bent een hele persoon – spiritueel, mentaal, emotioneel en fysiek. Je moet alle facetten trainen en integreren voor optimaal succes als kunstenaar. Wees een renaissance persoon.
5. Kijk geen televisie. Ik weet dat dit een reactie zal krijgen, maar het is erg belangrijk. Je kunt misschien je favoriete programma een uur lang bekijken, maar niets meer dan dat. En demp het geluid wanneer de toevoegingen onderbroken worden. Televisie kan je verbinding met je creativiteit en individualiteit doorbreken.
6. Besteed niet veel tijd aan internet. Ik weet dat ik met dit mezelf tegenspreek, want je moet online zijn om dit te kunnen lezen! Houd er echter rekening mee dat het internet je op vrijwel dezelfde manier kan beïnvloeden als televisie en het kan ook een enorme tijd verdoener zijn.
7. Trek op met meesters en word een groot kunstenaar. Een groot kunstenaar heeft inspiratie, talent, uniekheid van visie en absolute beheersing van hun medium. Het gaat niet om mooi – het gaat over originaliteit en een manier om het leven te zien.
8. Wees eerlijk tegen jezelf. Je moet beoordelen of je echt hebt wat nodig is om een ​​succesvolle kunstenaar te zijn. Alleen jij kunt dit bepalen. Als je niet over het benodigde talent en doorzettingsvermogen beschikt, zal je niet succesvol zijn. Alleen grote dromen kunnen je daar niet heen brengen.
9. Maak een deal met jouw partner of familie om je 5 jaar de tijd te geven om 100% op jouw kunst te focussen.
10 Werk aan je kunst zo hard als Da Vinci deed. Koop nu een exemplaar van boeken over Da Vinci. Het is een fantastisch lezen en het zal je laten zien wat hard werken en toewijding als kunstenaar betekent! Verf of beeldhouwen of fotograferen – doe elke dag minstens 4 uur wat je doet.
11. Heb een prachtige online galerij van je werk. Dit is wat iedereen in het universum te zien krijgt wanneer ze hun eerste indruk van jou en je kunst krijgen. Als het er minder 100% goed uitziet, dan is alles wat je daarvoor hebt gedaan en alles wat je daarna gaat doen, vrijwel verspilde moeite. Weet je hoe belangrijk dit is?
De beste dingen in het leven komen van geïnspireerde volharding. Geeft dit artikel je een idee van het niveau van inspanning en inzet dat je zou kunnen hebben voor je werk? Als het zoveel moeite kostte, zou je het dan nog steeds doen? Da Vinci deed het. Andere grote artiesten deden het. Daarom onthouden we ze als “geweldig”. Ben je een geweldige artiest? Wil je een zijn? Als je dat doet, moet je een “grote” inzet voor de reis maken.