Iedereen heeft gehoord van hongerlijdende kunstenaars, maar kunstenaar zijn is zeker een haalbare carrière optie als je bereid bent om de moeite te nemen. Hoewel sommige kunstenaars moeite hebben om rond te komen, leven anderen van hun kunst. Deze kunstenaars verkopen niet alleen hun werk; ze gebruiken ook andere methoden om hun inkomen aan te vullen. De waarheid is dat de meeste kunstenaars geld kunnen verdienen – ze weten gewoon niet waar ze moeten beginnen. Hier zijn tien tips om de bal aan het rollen te krijgen, zodat je als artiest geld kunt verdienen. Doe je best om alle wegen te gebruiken.

1. Verkoop afdrukken van jouw werk
De voor de hand liggende manier om geld te verdienen is om je kunstwerk zelf te verkopen.

2. Breng het naar de straten
Maak ongelooflijke trottoir tekeningen. Als je kunst iets is dat je niet erg vindt om voor andere mensen te doen, waarom mensen dan niet naar je werk laten kijken en donaties vragen aan mensen die houden van wat ze zien?

3. Lesgeven
Lesgeven is een andere voor de hand liggende carrièrekeuze voor kunstenaars, vooral als ze houden van de ‘veiligheid’ en het krijgen van een vast salaris. Als je het leuk vindt om je eigen cursus te geven, maar je wilt het niet allemaal zelf regelen, dan is een andere optie om een ​​cursus voor een online kunstacademie te geven.

4. Neem deel aan stages
Het is handig voor kunstenaars om na te denken over hoe ze een paar jaar voordat ze daadwerkelijk afstuderen geld verdienen. Een van de gemakkelijkste manieren om verbindingen te leggen in de kunstwereld, is door een kunst stage te volgen, terwijl je samen met gevestigde kunstenaars en vertegenwoordigers aan het werk gaat.

5. Werk in galerijen
Werken in galerijen geeft je ook de kans om achter de schermen van de kunstverkoop te zijn, want je kan leren hoe je je eigen kunst kunt verkopen.

6. Verlaag uw kosten van levensonderhoud
De eerste stap om geld te verdienen is om geen geld uit te geven – en huur is een grote kostenpost. Gevestigde artiesten leven consistent, maar voor nieuwe artiesten is het moeilijk te garanderen hoeveel je verdient. Als je niet één maand genoeg verdient en je dure rekeningen moet betalen, kun je in de schulden belanden.

7. Netwerk met andere artiesten
Om geld te verdienen als artiest, zal je moeten netwerken. Netwerken geeft je de mogelijkheid om te praten met gevestigde kunstenaars, vertegenwoordigers en kopers van kunst. Ze geven je inzicht in het kopen en verkopen van kunst en ze zijn misschien bereid om je te helpen met exposure.

8. Maak een kunstbudget
Als het je doel is om een ​​professionele artiest te zijn en je geld moet uitgeven aan voorraden en reizen, moet je budget voor deze uitgaven maken. Ga zitten en bereken jouw maandelijkse kunst kosten, inclusief uitrusting en reizen.

9. Maak profielen op creatieve verkoopwebsites
Websites als DeviantArt en Etsy geven artiesten de kans om hun kunst aan de wereld te laten zien, zodat een groter publiek je werk te zien krijgt. In de wereld van vandaag is sociale media een van de gemakkelijkste manieren om te adverteren. Andere leden van de site kunnen ook je kunst kopen, dus dit is een goede manier om je eerste kunstverkoop te krijgen. Het beste deel is dat je je gratis kunt aanmelden, zodat meer mensen je kunst kunnen zien zonder een dollar te besteden.

10. Maak jouw eigen website
Koester jouw contacten binnen en buiten de kunstwereld. Maak een website, waarop je jouw kunstwerken kunt verkopen en verzamel ook e-mailadressen. Stuur regelmatig nieuwsbrieven met afbeeldingen en prijzen van jouw kunstwerken. Verzamel de contactgegevens van mensen uit jouw vroegere levenswandeling. Wanneer je regelmatige nieuwsbrieven verstuurd herinnert het mensen eraan dat je er bent en dat je nog steeds groeit. Ik heb veel schilderijen verkocht via mijn e-mails. Probeer deze methode ook. Het zal de moeite waard zijn.